Steaming reduserer astma og allergi

Hvordan kan en steamer hjelpe astmasyke?

I følge Folkehelseinstituttet har om lag 5% av befolkningen i Norge astma. Mens om lag 10% av befolkningen i Norge har høysnue. Tallene er basert på hvor mange som får medisiner mot astma og høysnue.

I høysnuesesongen inkluderer rådene ofte å lukke vinduer og holde seg inne, men støvmidd og pollen skult i gardiner og møbler kan fortsatt forårsake nysing og irritasjon.

Det er faktisk en enkel måte å sikre at midd blir drept og pollen stoppet – ved damping med en Propress Steamer. Propress Steamer er den originale steameren, lansert for over 40 år siden, for å fjerne skrukker på tekstiler. Den ble opprinnelig levert til ledende moteforhandlere og møbelbutikker, men er nå raskt i ferd med å bli en nødvendighet i hjemmet.

Kombinert med steamerens evne til å raskt fjerne skrukker i klær, møbler og gardiner, har Propress Steamer opparbeidet seg et rykte for å stoppe vanlige allergier i hjemmet.

En studie av forskerne MJ Coloff, CTaylor og TG Merrett ble utført for å vurdere gjennomførbarheten og effektiviteten til en husholdningssteamer for kontroll av støvmidd i tekstiler.

Det ble funnet at etter steaming ble alle midd drept.
Mer betydningsfullt for allergikere er målingen av allergenet Der p1. Studien fant et gjennomsnittlig fall på 87% i konsentrasjonen av Der p1 etter bare en økt med damping.

Studien konkluderte med:
«Steaming som rapportert her er den eneste metoden for husstøvmiddkontroll som kombinerer effektivt at midd blir drept og betydelig reduksjon i allergenkonsentrasjoner i et enkelt system. Disse faktorene, til sammen, gjør steamere spesielt egnet for behandling av støvmidd og deres allergener i hjemmene til allergikere.»

MJ Coloff, C Taylor, TG Merrett

Propress Steamer – serien består av PRO-serien av profesjonelle steamere (PRO290 og PRO580) for en rekke klær og stoffapplikasjoner, og den bærbare MINI håndholdte steameren.