Davaka – Flott butikk med beskjedent budsjett

Det går utmerket an å lage en flott butikk med et beskjedent budsjett og stor egeninnsats. Det er Davaka i Stokmarknes et godt eksempel på.

Bak Davaka står tre unge menn som syntes det var for galt at Stokmarknes ikke har hatt herrebutikk på mange år. Derfor bestemte de seg for å ta spranget. De fikk fatt i et lokale med perfekt beliggenhet i Storkmarknes.

Med gode råd og leveranser av skinnesystem, sporpanel, lys, stativer og hengere fra Magne Bakken hos Bjørn Haug AS brettet de bokstavelig talt opp ermene og satte i gang. To av gutta jobber i byggebransjen, så det var naturlig at det aller meste av jobben bak den nyåpnede butikken er egeninnsats. Lettvegger, bord, disk, prøverom og all maling har de tre kameratene stått for selv. Noe som gjør at de kunne åpne en stilig, moderne butikk på et beskjedent budsjett.

De tre som står bak Davaka er Magnus Berg Danielsen, Alexander Karlsen og Christian Vattendal. Derav butikknavnet – de to første bokstavene i hvert etternavn.

Ingen av dem har erfaring fra motebransjen fra før, så Danielsen medgir at læringskurven har vært bratt: – Det var slett ikke enkelt, men vi har fått gode råd på veien av leverandørene våre. Vi har fått på plass et fint knippe gode merker, med Oscar Jacobson, Bertoni, Vanucci og Gabba som de viktigste merkene, pluss en del andre. Vi fikk erfare at mange var skeptiske på å satse på ferskinger som oss, så vi er godt fornøyd med de leverandørene vi har fått med oss. De har vært til stor hjelp, sier han.

Alle de tre gründerne fortsetter i sine nåværende jobber, og har ansatt en butikksjef, Marius Olsen, som skal stå for den daglige driften, mens de tre støtter opp på sin fritid.

Butikken er på 150 kvadratmeter og er holdt i en mørk tone med svart og betonglook, med svarte spotter.

– Jeg synes Davaka er et utmerket eksempel på at det går an å skape en delikat
butikk med en fin atmosfære på et beskjedent budsjett. De tre har kjøpt akkurat det
de trenger og har gjort resten selv. Og resultatet ble meget bra, sier Magne Bakken i
Bjørn Haug AS